вторник, 12 апреля 2016 г.

Ми волонтери!

Робота волонтерського загону "Нащадки козацького роду" у 2015 – 2016 році була спрямована на ознайомлення із життєвими долями учасників Євромайдану, воїнам АТО та життєвим шляхом ветеранів Другої світової війни.
Загін провів цікаві пізнавальні зустрічі у музеї , переглянув фільм про події, які відбувалися у Києві під час Євромайдану, вшанував пам'ять героїв Небесної сотні.
Також узято під опіку учасника Другої світової війни, дитину війни Капелюшну Надію Полікарпівну, що проживає за адресою: м. Кам'янка , пров.Ватутіна, 15.
Народилася Надія Полікарпівна 10 липня 1930 року на Кіровоградщині у багатодітній родині. Трирічною пережила голодомор 1933р.
Пам`ятає із розповідей батька, що сім`ю вигнали з хати, протягом довгого часу вони жили у чужих людей. Батько ділив між дітьми останній шматочок хліба, голодуючи сам.
Усі діти вижили, три брати були на фронті, двоє з них загинули . Сестри тяжко працювали у колгоспі, хоча пенсію мають мізерну.
Надія Полікарпівна проживає сама, потребує як моральної, так і матеріальної підтримки. Її обійстя невелике, але жінка  сама вже не може справитися з роботою.Тому ми допомогли старенькій скопати город, прополоти міжряддя у саду, обкопали дерева. Та найцікавішою була бесіда із жінкою, що є живим свідком історї.



Комментариев нет:

Отправить комментарий